Skrota bil

När du har bestämt dig för att skrota din bil

Ta med legitimation och den gula delen (del 2) av det senaste registreringsbeviset när du lämnar bilen. Om du tappat bort det eller inte vet om du har det senaste, beställ ett nytt och vänta tills det kommer med posten innan du lämnar bilen för skrotning. Du beställer ett nytt genom att ringa 0771-25 25 25 eller via www.transportstyrelsen.se Om någon annan person lämnar bilen åt dig krävs en fullmakt.

Ersättning för att skrota bil

I normala fall får du ingenting. Materialvärdet i bilen ska bekosta sanering och skrotning. Så någon ersättning eller skrotningspremie utgår ej när du skrotar din bil. Undantag för ersättning kan finnas om det är en bil av speciell typ, kontakta oss om ni har frågor om eventuell ersättning.

Ersättning

Personbil eller buss (<3500 kg) nyare än 00 1200kr
Personbil eller buss (<3500 kg( äldre än 99 0kr

Kostnad

Ej komplett bil/skogsbil* oavsett årsmodell 2500kr
Husvagn5000kr
Släp 500kr
Moped 500kr

*Bilar som ex. saknar batteri eller motor eller skogsbilar som räknas som farligt avfall

Går inte bilen att köra till skrotning?
Vi erbjuder hjälp med att hämta din bil, mot en kostnad. Ring oss för en uppskattning.

Behöver du skrota andra fordon?
From 1 Januari 2017 kan vi miljöbehandla och avregistrera alla fordonsslag under 3500 kg. Detta innebär bl.a. eu-mopeder, motorcyklar, förhjulingar och snöskotrar.

Avregistrering
När vi tagit emot din bil, så avregistrerar vi den direkt och du får med dig en bekräftelse hem så att du kan känna dig säker på att du inte får krav på exempelvis skatt framöver. Om det finns skatt tillgodo på bilen så betalas den ut till dig av Transportstyrelsen.


Miljöbehandling


  1. 1 En uttjänad trogen vän, gammal och sliten eller som ny och krockskadad, tar plats i vår demonteringsanläggning och töms på vätskor. Bildelar kvalitébestäms och registreras för försäljning. Defekta bildelar återvinns med beaktande av jordens ändliga resurser och miljö
  2. 2 När vi tagit emot er beställning som ni gjort per telefon, email, databasen på vår hemsida eller genom att besöka oss. Så plockas din beställda bildel fram från vårt unika organiserade lager. För att packas och levereras till en nöjd kund.
  3. 3 Här packas din beställda kvalitémärkta bildel. Företagskunder har sin leverans dagen efter beställning. Privatkunder har sin leverans 2-3 dagar efter beställning. Dessutom har vi garanti och bytesrätt på allt som säljs.
Tweets by @svenssonsbildem

BESTÄLLNING: Du kan beställa via telefon på 044-24 41 17 via e-post på info@svenssonsbildem.se eller besöka vår sida på Lagabasen